Direct naar content

Afschaffen Tozo-regeling

29 november 2021

De Tozo-regeling is gestopt op 1 oktober 2021. Veel Amsterdamse ondernemers hebben ook na deze periode financiƫle ondersteuning nodig. De Bijstandsuitkering voor zelfstandigen (Bbz) kan een oplossing bieden. De Bbz bestaat net als de Tozo uit een uitkering voor levensonderhoud en een lening. Het inkomen van de eventuele partner telt mee bij het beoordelen of er recht is op een Bbz-uitkering. Het vermogen wordt niet meegerekend.

Bij Bbz kijkt de gemeente naar de levensvatbaarheid van de onderneming. Een levensvatbaar bedrijf is een bedrijf dat met zijn bedrijfsvoering voor langere tijd winstgevend is en aan zijn financiƫle verplichtingen kan voldoen. Het kan zijn dat uw bedrijf niet levensvatbaar is. U kunt dan overwegen om te stoppen met uw bedrijf en tijdelijk een gewone bijstandsuitkering aanvragen.

Het is belangrijk dat de uitkering zo snel mogelijk wordt aangevraagd, de gemeente zet de Tozo-uitkering niet automatisch om in een Bbz-uitkering. Een gevolg is dat u tijdelijk zonder inkomen kan komen te zitten.

Heeft u hier ook mee te maken? Wacht niet te lang en neem contact met op met de
Sociaal Raadslieden van Buurtteam Amsterdam West. Bel rechtstreeks: 020- 723 1150 of mail naar aanmelden@buurtteamamsterdamwest.nl.

Meer nieuwsberichten

Contact