Direct naar content

Amsterdamse heldenspeld voor sociaal raadslieden team

28 maart 2021

Sociaal Raadsvrouw Emmy Versteeg (26) is het boegbeeld van ons Sociaal Raadslieden-team. Ze mocht op 12 maart de Amsterdamse heldenspeld in ontvangst nemen namens het hele team.

Sociaal raadslieden geven informatie op sociaaljuridisch gebied en helpen bewoners gratis bij het schrijven van bijvoorbeeld brieven of het invullen van formulieren. Sinds het begin van de coronacrisis zijn veel mensen in moeilijkheden geraakt en staat het team bewoners in nood constant bij. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanvragen van bijvoorbeeld inkomensvoorzieningen, zoals de TOZO, of uitkeringen voor bewoners die door de coronacrisis ineens zonder werk kwamen te zitten. De gemeente Amsterdam is trots op hoe zij de drukte hebben aangepakt en zetten hen graag in het zonnetje.

Belangrijk werk

Collega Maura Bala, zelf schuldhulpverlener, heeft het sociaal raadslieden-team genomineerd bij de gemeente Amsterdam. Maura vertelt: “Ik zag echt dat ze oververmoeid waren maar gingen ondanks alles gewoon door met hun werk. Zo ook Emmy die altijd tot het uiterste gaat voor de klant. Als iemand niet weet waar hij of zij moet beginnen, zoekt Emmy het van A tot Z voor ze uit. De sociaal raadslieden worden vaak vergeten, terwijl zij, zeker in deze pandemie, heel belangrijk werk hebben. Zonder hen waren er waarschijnlijk veel meer Amsterdammers in de problemen geraakt.”

Bron en foto: gemeente Amsterdam

Meer nieuwsberichten

Contact