Direct naar content

Buurtteam Amsterdam helpt bij de aanmelding Voedselbank

16 januari 2024

Heeft u geen geld voor boodschappen? Knoopt u met moeite de eindjes aan elkaar? Komt u er niet uit met uw leefgeld? Dan is de Voedselbank in Amsterdam Nieuw-West misschien een goede oplossing voor u.  Wij kunnen u helpen bij de aanmelding.

Na een intakegesprek kijken buurtteammedewerkers met de Amsterdammer mee of er meer nodig is dan alleen een voedselpakket. Soms is inkomensreparatie nodig of een andere vorm van ondersteuning. Buurtteammedewerker Roger vertelt:

Vanuit Buurtteam Amsterdam Nieuw-West maken we het mogelijk dat de Amsterdammer een voedselpakket kan krijgen. Daarnaast kijken we  wat de Amsterdammer nog meer nodig heeft aan hulp of  ondersteuning. Zijn er bijvoorbeeld schulden, dan kunnen wij de Amsterdammer in contact brengen met onze sociaal raadslieden. Of spelen er gezondheidsklachten? Dan kunnen wij doorverwijzen  naar de huisarts. Verder kijken we mee of het inkomen klopt en de toeslagen helemaal in orde zijn.

Hoe wij het verschil maken is door laagdrempelig en informeel te zijn. Wat ons kenmerkt is dat we toegankelijk zijn. Onze hulp is gratis.

Wij proberen het verschil  te maken voor de Amsterdammer door snel te handelen en alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar we proberen ook mee te denken en ontwikkelingen waar te nemen en daarop in te spelen. We hebben vorig jaar natuurlijk te maken gehad met een energiecrisis en de oorlog in Oekraïne. Het gevolg hiervan waren prijsstijgingen van producten, wat dus het leven voor veel Amsterdammers ook duurder maakte.

De samenwerking tussen Buurtteam Amsterdam Nieuw-West en de Voedselbank verloopt heel goed en gelijkwaardig. De medewerkers op de uitgiftepunten van de Voedselbank in Amsterdam Nieuw-West kunnen ons snel en makkelijk bereiken. Het systeem van aanmeldingen gaat  automatisch, maar met een persoonlijk tintje. We zorgen voor een passende oplossing.

In 2023  zijn er 423 nieuwe aanvragen van Amsterdammers behandeld of doorverwezen naar een andere partij. Een voorbeeld hiervan is stichting “De Blije Buren”, een buurtinitiatief waar buurtbewoners samenkomen voor een gezamenlijke maaltijd, maar ook mee kunnen doen met verschillende activiteiten.

Contact
Wilt u zich aanmelden voor de Voedselbank in Nieuw-West? Dat kan door te bellen naar 020-667 51 00 of te mailen naar voedselbank@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld voor een intakegesprek.

Meer nieuwsberichten

 • Welkom bij WegWijsSalon De Honingraat

  Vanaf vrijdag 31 mei ben je van harte welkom bij WegWijsSalon De Honingraat. Samen met onze samenwerkingspartners van  Eigenwijks, Stichting …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 29-05-2024
 • Sociaal juridische voorlichting 2024

  Speciaal voor professionals, vrijwilligers en stagiaires die in de (financiële) Buurtteamspreekuren in Amsterdam werken worden verschillende sociaal juridische voorlichtingen gegeven. …

  Buurtteam IJburg - 28-05-2024
 • WegWijsSalon Station Wildeman eenmalig op andere locatie

  Aanstaande woensdag 29 mei draait WegWijsSalon Station Wildeman voor één keer op een andere locatie. Je bent welkom van 9.30 …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 27-05-2024
Contact