Direct naar content

Buurtteam Amsterdam viert diversiteit tijdens Pride 2023

19 juli 2023

Buurtteam Amsterdam viert diversiteit! Bij Buurtteam Amsterdam is iedereen welkom, ongeacht achtergrond of geaardheid. We streven ernaar een omgeving te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn. Daarom zijn we ook trots om deel uit te maken van de Pride 2023, een viering van liefde, acceptatie en gelijkheid.

In verschillende stadsdelen van Amsterdam organiseren wij bijzondere activiteiten in het kader van de Pride:

Centrum: In het hart van Amsterdam bieden we op 2 augustus van 13.00 tot 17.00 uur een speciale activiteit voor roze ouderen. We nodigen hen uit voor een gezellige high tea, gevolgd door een levendige bingo gepresenteerd door een fantastische Drag Queen. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek te gaan. De activiteit vindt plaats in de Piramide. Roze ouderen die willen deelnemen kunnen zich aanmelden door te bellen naar 020 557 3338 of door te mailen naar receptie@buurtteamamsterdamcentrum.nl.

Oost: Buurtteam Amsterdam Oost heet iedereen welkom met open armen. Buurtteammedewerker Daniek van Wel vertelt vol trots: “Bij ons is iedereen welkom, ongeacht wie je bent of welke hulpvragen je hebt. We staan klaar om je te ondersteunen en naar je te luisteren.” Wil je meer weten over de ervaringen van Daniek en hoe Buurtteam Amsterdam Oost een inclusieve gemeenschap creëert? Lees dan hier het volledige verhaal van Daniek.

In stadsdeel Zuidoost vindt de jaarlijkse Roze Kwaku op 23 juli en de Parade op 26 augustus plaats tijdens de Pride-periode. Dit kleurrijke evenement viert de LHBTIQ+-gemeenschap en staat bekend om zijn levendige sfeer en diversiteit. Het omvat optredens, muziek, dans, workshops en culturele evenementen. De Parade is een hoogtepunt, met kleurrijke kostuums, dansgroepen en vrolijke muziek. Buurtteam Amsterdam Zuidoost sluit zich enthousiast aan bij de Roze Kwaku en de Parade om de LHBTIQ+-gemeenschap te ondersteunen en de boodschap van inclusie te verspreiden.

Pink Nieuw-West verzorgt een feestelijke opening van de Pride Nieuw-West op vrijdag 21 juli van 17.00 tot 22.00 uur. Het belooft een groot feest te worden met verschillende optredens, speeches, dans, zang en muziek.  Daarnaast zal Buurtteam Amsterdam Nieuw-West ook aanwezig zijn met een informatiekraampje van 17:00 tot 20:00 uur. Hier kun je terecht voor meer informatie over Buurtteam Amsterdam. Mis deze kans niet om meer te weten te komen over de ondersteuning die wij bieden en om met ons in gesprek te gaan. Meer informatie is hier te vinden.

In de stadsdelen Noord, West en Zuid  worden ook initiatieven genomen om de Pride te vieren. In West wordt er een regenboogloper uitgerold op alle locaties en in Zuid en Noord kun je stoepbordposters en raamstickers vinden die de diversiteit en acceptatie symboliseren. In zowel stadsdeel Noord, West en Zuid wapperen de kleurrijke regenboogvlaggen trots als symbolen van acceptatie en inclusie, waarbij ze duidelijk laten zien dat ze de LHBTIQ+-gemeenschap ondersteunen en verwelkomen.

Bij Buurtteam Amsterdam staan we klaar om te luisteren, te ondersteunen en samen de diversiteit te vieren tijdens de Pride 2023. Kom naar ons toe met je hulpvragen of om gewoon deel te nemen aan onze activiteiten. We heten je van harte welkom!

Meer nieuwsberichten

 • Welkom bij WegWijsSalon De Honingraat

  Vanaf vrijdag 31 mei ben je van harte welkom bij WegWijsSalon De Honingraat. Samen met onze samenwerkingspartners van  Eigenwijks, Stichting …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 29-05-2024
 • Sociaal juridische voorlichting 2024

  Speciaal voor professionals, vrijwilligers en stagiaires die in de (financiële) Buurtteamspreekuren in Amsterdam werken worden verschillende sociaal juridische voorlichtingen gegeven. …

  Buurtteam IJburg - 28-05-2024
 • WegWijsSalon Station Wildeman eenmalig op andere locatie

  Aanstaande woensdag 29 mei draait WegWijsSalon Station Wildeman voor één keer op een andere locatie. Je bent welkom van 9.30 …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 27-05-2024
Contact