Direct naar content

Dag van de Mantelzorg in West

02 november 2023

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg en zet West mantelzorgers in het zonnetje. In Amsterdam is 1 op de 11 volwassenen mantelzorger.

Een mantelzorger zorgt voor en ondersteunt een naaste die chronisch ziek is of een beperking heeft. Zoals een familielid, vriend, buur of kennis. Op 10 november bedanken we hen voor hun inzet en de zorg die zij verlenen aan een familielid, vriend, buur of kennis.

Onzichtbare helden
Mantelzorgers hebben een waardevolle taak in de samenleving. Toch zijn het vaak onzichtbare helden. Daarom op deze dag extra aandacht voor degene op wie velen van ons altijd kunnen rekenen.

Gratis activiteiten voor mantelzorgers
Op vrijdag 10 november worden er daarom, speciaal voor mantelzorgers, diverse gratis activiteiten georganiseerd. De activiteiten staan in het teken van ontspanning. Mantelzorgers in West zijn op deze dag welkom voor een hapje en drankje, massage en workshops.

Wat is er te doen?
Mantelzorgers kunnen kiezen uit diverse activiteiten op verschillende momenten. Kom langs op 1 van onderstaande locaties:

 • De Horizon, Hembrugstraat 156 (ivm verbouwing is de ingang aan Zaandammerplein 50)
  10.00 tot 12.00 uur Workshop mozaïek
  12.00 tot 14.00 uur High tea
 • De Tagerijn, Balboastraat 18
  12.00-14.00 uur Workshop ontspanning: energie en balans. Lunch en een verrassing
 • Stichting de Gibraltar, Haarlemmerweg 645a
  14.00-16.30 uur Ontspanningsmassages en wat lekkers

Aanmelden bij voorkeur via Hajar Fikri: h.fikri@buurtteamamsterdamwest.nl

Deze activiteiten worden aangeboden door Buurtteam Amsterdam, Combiwel Buurtwerk, stadsdeel West, Stichting De Gibraltar en Stichting Mantelzorg & Dementie.

Meer nieuwsberichten

Contact