Direct naar content

De Felicitatiedienst in Zuidoost: “We horen graag of we u ergens mee kunnen helpen”

14 oktober 2021

Het vieren van een kroonjaar is speciaal. En dat willen Gabriella Cameron en Caroline de Jong van de Felicitatiedienst de ouderen ook laten weten.

Gabriella vertelt: “We sturen bewoners van Zuidoost die een kroonjaar bereiken, dus bij 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100 jaar en zelfs meer, een felicitatiekaart. “Bigi jari” heet het in het Surinaams. We krijgen leuke reacties terug via de telefoon. En als de bewoner behoefte heeft om iemand te spreken of met vragen zit over wonen, administratie, geld, activiteiten of allerlei andere vragen, dan komen we graag langs op felicitatiebezoek.”

Langer thuis wonen

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. De meeste ouderen kunnen dat prima, maar soms is een beetje hulp wel nodig. Caroline vertelt verder: “In sommige situaties heeft iemand thuiszorg nodig. Of zijn er aanpassingen in het huis nodig. Of misschien wilt iemand wel meedoen met een leuke activiteit om mensen te ontmoeten. Vaak weten ze niet wat er allemaal mogelijk is en welke activiteiten er in de buurt worden georganiseerd. Het is fijn om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden in de buurt.”

Vrijwilliger worden bij de Felicitatiedienst?

Om de ouderen een onvergetelijke verjaardag te geven zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers voor onze Felicitatiedienst. Heeft u hart voor ouderen en wilt u helpen er een speciale dag van te maken? Geef u op om op felicitatiebezoek te gaan.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinatoren:

Anouk Euser via 06 – 36 23 98 67 of a.euser@civicamsterdam.nl

Hulp nodig van Buurtteam Amsterdam in Zuidoost? Neem een kijkje op onze pagina of vind hier een buurtteam bij u in de buurt.

Meer nieuwsberichten

Contact