Direct naar content

De week van Lezen & Schrijven: 6 t/m 12 september

06 september 2021

Van 6 september tot en met 12 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Deze week wordt door het hele land gebruikt om extra aandacht te vragen voor zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die laaggeletterd zijn. Zij hebben moeite met het spreken, lezen of schrijven van de Nederlandse taal.

Buurtteam Amsterdam Nieuw-West neemt deel aan het Amsterdams Taalakkoord. Dit is een samenwerking van 65 organisaties uit de regio Amsterdam die activiteiten opzetten tegen laaggeletterdheid. Bijvoorbeeld door taallessen aan te bieden op het werk, trainingen te geven om het bewustzijn over dit thema te vergroten of de communicatie eenvoudiger maken zodat iedereen dit kan begrijpen.

Speciaal voor de Week van Lezen en Schrijven is een digitaal magazine  gemaakt over het Amsterdams Taalakkoord. Lees hier meer over wat organisaties in de regio Amsterdam doen om laaggeletterdheid aan te pakken:

Interesse in het Amsterdams Taalakkoord? Neem dan contact op met taalakkoord@amsterdam.nl.

Meer nieuwsberichten

 • Hulp bij energie in Noord

  Heeft u zorgen of vragen over energie? En woont u in Amsterdam Noord? Kom dan naar het Energiespreekuur of vraag …

  Buurtteam Volewijck - 06-12-2022
 • Hulp bij energie in Zuid

  Heeft u zorgen of vragen over energie? En woont u in Amsterdam Zuid? Kom dan naar het Energiespreekuur of vraag …

  Buurtteam Rivierenbuurt - 06-12-2022
 • Mantelzorg-activiteiten december 2022

  Mantelzorg lunchroom Op dinsdag 20 december vindt er weer een nieuwe mantelzorg lunchroom plaats. Deze maand komt goede bekende en …

  Buurtteam Oud-Oost - 06-12-2022