Direct naar content

Doorbreek de cirkel

24 april 2023

Van dinsdag 25 april tot en met woensdag 16 mei staat de fototentoonstelling ‘Wij.. doorbreken de cirkel van geweld’ op het Oranje Vrijstaatplein voor Stadsloket Oost.

Drie weken lang kunt u de 29 indringende portretten hier bekijken en de persoonlijke verhalen lezen. Over ervaringen met huiselijk geweld en kindermishandeling en hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken.

Niets doen is geen optie

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Van de 29 verhalen in de fototentoonstelling heeft elk verhaal zijn eigen wending. Een ding is zeker: niets doen is geen optie.

Reizende tentoonstelling

Stadsdeel Oost heeft de reizende fototentoonstelling naar Amsterdam Oost gehaald om het onderwerp bespreekbaar te maken. Voor de slachtoffers om hen te laten weten dat ze niet alleen staan, dat er hulp beschikbaar is en dat er plekken zijn waar je hierover kan praten. Met elkaar of anoniem.

Daarnaast om omstanders en professionals op te weg helpen met hulp en advies. Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben grote impact op iemands leven. Erover praten kan een begin zijn om de cirkel van geweld te doorbreken.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig of maakt u zich zorgen om iemand? Neem (anoniem) contact op met Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, via telefoonnummer 0800 2000 of via de chatfunctie op 020 Veilig Thuis. Of ga naar de pagina over huiselijk geweld voor meer informatie.

Meer informatie

Op woensdag 26 april openen stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer en Stichting Open Mind de tentoonstelling, waarbij ervaringsdeskundigen hun verhaal doen. Stichting Open Mind maakte de fototentoonstelling in samenwerking met het Programma Geweld hoort nergens thuis. De foto’s zijn gemaakt door Mounir Raji. Lees meer over de fototentoonstelling op Open mind.

Meer nieuwsberichten

Contact