Direct naar content

Empowercentrum Gravestein officieel geopend!

22 april 2023
“De oudste bewoner van de G-buurt opende officieel het Empowerment centrum en de nieuwe locatie Buurtteam Gravestein.”

De locatie Buurtteam Gravestein is vandaag officieel geopend door de oudste bewoner in de G-buurt. Zo’n 150 buurtbewoners en partners hebben genoten van een driedaagse open dag vol met diverse activiteiten voor kinderen. Met muziek, hapjes en drankjes.

Wat is het Empowermentcentrum Gravestein?

Het Empowercentrum Gravestein is een bijzonder maatschappelijk centrum in de Bijlmer, gelegen in één van de meest bruisende multiculturele stadswijken van Nederland. Het is een centrum met een belangrijke sociale functie, waar bewoners van de Bijlmerflats Gravestein en Geldershoofd samenkomen voor ondersteuning op het gebied van gezondheid, werk en veiligheid, maar ook als ontmoetingsplek.

Als het gaat om het versterken van de sociale cohesie in de buurt, speelt het Empowercentrum een belangrijke rol. Door mensen met elkaar in contact te brengen en ze te ondersteunen bij belangrijke kwesties, draagt het centrum bij aan een betere kwaliteit van leven voor de bewoners van Gravestein en Geldershoofd.

 Ontmoetingsplek voor de buurt

Het Empowercentrum biedt bewoners een plek om elkaar te ontmoeten, iets te leren, bij te dragen aan de buurt, en om elkaar te helpen en geholpen te worden. Het is een plek die kansen biedt door ruimte te geven aan iedereen die iets wil ondernemen, en begeleiding biedt aan iedereen die hier behoefte aan heeft.

Bij binnenkomst in de centrale plaza worden bewoners opgevangen door een gastheer of gastvrouw. De plaza is er voor ontmoetingen en gesprekken. In het naastgelegen activiteitencentrum organiseren bewoners hun eigen buurtversterkende activiteiten, zoals huiswerkbegeleiding voor kinderen, een koffiemoment voor eenzame ouderen, of een kookworkshop. Het Empowercentrum is niet alleen overdag open voor activiteiten, maar ook ‘s avonds en in het weekend. Bewoners stemmen hun activiteit af met de organisatie die de programmering ondersteunt. Zo wordt ervoor gezorgd dat er altijd activiteiten zijn die bijdragen aan de buurt.

TEKST LOOPT DOOR ONDER DE FOTO

“Blijdschap was zichtbaar nadat het lintje was doorgeknipt en er een bos bloemen werd overhandigd aan de oudste bewoner van de G-buurt.”

Zorg en ondersteuning beter vindbaar

Met de realisatie van het Empowercentrum Gravestein wordt Buurtteam Amsterdam Zuidoost uitgebreid, zodat het centrum nog meer maatschappelijke functies krijgt. Het centrum is letterlijk en figuurlijk dichtbij, en in samenhang georganiseerd: eenvoudig, herkenbaar en laagdrempelig. Zorg en ondersteuning wordt daarmee beter vindbaar voor inwoners.

Bij het Empowercentrum zijn ook Rochdale, gemeente Amsterdam en de lokale bewonersvereniging aanwezig. Zij staan klaar om bewoners te helpen bij alledaagse vragen, zoals een reparatieverzoek of renovatie, maar ook bij financiële problemen en alle andere vragen. Professionals van deze organisaties bieden ondersteuning aan bewoners.                           

Masterplan Zuidoost

Het Empowercentrum is een belangrijk onderdeel van het Masterplan Zuidoost. Dit plan is opgesteld om samen te werken aan een betere leefomgeving in Zuidoost op het gebied van wonen, werk, onderwijs en veiligheid. Het Empowercentrum speelt hierbij een cruciale rol.

Meer weten? Stuur gerust een bericht naar communicatie (v.jharap@bagroep.nl) of kom langs bij het buurtteam in Zuidoost. Het Buurtteam is altijd in de buurt.

Bewoner Ogor aan het woord

Meer nieuwsberichten

 • Gift van Sheltersuit voor WegWijsSalon Daadkr8 – Voor (T)huisloze Mannen.

  Op 12 juni kreeg onze avondinloop WegWijsSalon Daadkr8 Voor (T)huisloze Mannen bezoek. Paul Zurink van Stichting Sheltersuit kwam langs met …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 14-06-2024
 • Welkom bij WegWijsSalon De Honingraat

  Vanaf vrijdag 31 mei ben je van harte welkom bij WegWijsSalon De Honingraat. Samen met onze samenwerkingspartners van  Eigenwijks, Stichting …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 29-05-2024
 • Sociaal juridische voorlichting 2024

  Speciaal voor professionals, vrijwilligers en stagiaires die in de (financiële) Buurtteamspreekuren in Amsterdam werken worden verschillende sociaal juridische voorlichtingen gegeven. …

  Buurtteam IJburg - 28-05-2024
Contact