Huiselijk geweld melden bij Veilig Thuis
Huiselijk geweld melden kan op verschillende manier. En het mag ook anoniem.
Veilig Thuis
Veilig Thuis is het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit zijn regionale organisaties die slachtoffers, daders en omstanders deskundige hulp kunnen bieden.
Zo werkt het: U belt Veilig Thuis en krijgt een medewerker aan de telefoon. Hij of zij luistert goed naar uw verhaal. Deze medewerker zet samen met u alles op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt hij of zij samen met u welke hulp er nodig is. Iedereen die te maken heeft met een vorm van huiselijk geweld of kindermishandeling, kan Veilig Thuis bellen.
Telefoonnummer: 0800 2000 (gratis en 24/7 bereikbaar)
Meer informatie: veiligthuis.nl (ook voor anoniem chatten)
Huiselijk geweld melden in geval van directe nood
Verkeert iemand in directe nood? Neem dan contact op met de politie via:
Telefoonnummer: 0900-8844 (of bel 112 bij dringend gevaar)
Praat erover met uw buurtteam
U kunt ook in uw eigen buurt in Amsterdam terecht om te praten over huiselijk geweld. Dat kan met een medewerker van uw buurtteam. Of u nou zelf te maken heeft met huiselijke geweld, of dat u huiselijk geweld vermoed bij iemand in uw omgeving. Met iemand praten is een belangrijke eerste stap om geweld tegen u of tegen iemand anders te stoppen.
Bekijk welke locatie van Buurtteam Amsterdam voor u dichtbij is.
Bel of chat met De Kindertelefoon
Ben je jonger dan 18 jaar en zoek je hulp na huiselijk geweld? Bijvoorbeeld omdat je zelf slachtoffer bent. Of omdat iemand in je gezin, familie of vriendenkring slachtoffer is?
Bel dan gratis met De Kindertelefoon. Dat kan anoniem.
Telefoonnummer: 0800-0432
Je kan ook elke dag (anoniem) chatten: De Kindertelefoon Chat
Praten met lotgenoten van huiselijk geweld
Bent u zelf slachtoffer (geweest) van huiselijk geweld? En wilt u anderen ontmoeten en ervaringen lezen van mensen die ook te maken hadden met huiselijk geweld? Stichting Slachtofferhulp biedt de mogelijkheid om met lotgenoten te praten. En om ervaringen uit te wisselen. Maak hier een account aan in de Slachtofferhulp Community.
Er zijn ook groepen voor helpers van slachtoffers van o.a. huiselijk geweld. Als iemand in uw omgeving slachtoffer is, kunt u hier ervaringen lezen, tips opdoen en ook tips geven.