Direct naar content

Hulp voor jongeren

Soms is er een periode in je leven dat alles niet zo soepel gaat. Je loopt vast door bepaalde problemen. Of je hebt zorgen waar je niet uitkomt. Het buurtteam helpt je met vragen over huisvesting, ruzie of je studie. Maar bijvoorbeeld ook bij verslaving of geldproblemen.

Wat is een buurtteam?

Een buurtteam helpt gratis bij vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten en veiligheid. Bij het buurtteam kan je ook terecht voor een luisterend oor. Samen kijken we wat je nodig hebt en wie je daarbij kan helpen. Belangrijk is dat je zelf weer verder kan.

Hoe kan het buurtteam jou helpen?

Vaak helpt het al om te praten over je problemen. Dat kan met een goede vriend of met iemand anders in jouw buurt. Ook bij het buurtteam kan je terecht voor een luisterend oor. En soms is er meer aan de hand. Ook dan helpt het buurtteam jou. We denken met je mee en geven je praktische tips

  • Ik heb schulden
  • Ik wil stoppen met blowen, maar ik weet niet hoe
  • Er is vaak ruzie thuis
  • Ik ben gestopt met mijn studie maar weet niet wat ik nu moet doen
  • Ik moet mijn huis uit
  • Ik ben zwanger
  • Ik word gepest

Jongeren Financieel Café

Heb je schulden, geldzorgen of andere vragen over geld? Ook dan helpt het buurtteam jou. Of loop het Jongeren Financieel Café binnen. Die zitten overal in de stad. Lees hier verder. 

Waar vind je een buurtteam? 

Overal in de stad zijn buurtteams. Ook bij jou in de buurt. Je kan bellen, e-mailen of langskomen. 

Wat kan ik alvast zelf doen?

Contact met Jongerenpunt

Heb je ook hulp nodig bij het vinden van werk of een opleiding? Dan kun je ook naar het Jongerenpunt in jouw buurt. Hier staan jongerenadviseurs voor je klaar om je te helpen. Kijk voor een overzicht van de Jongerenpunten op de website.

Wil je verder praten met een buurtteam?

Vind jouw buurtteam

Het is oké om hulp te vragen

Contact