Direct naar content

“Meer sportactiviteiten voor mannen in Nieuwendam”

18 maart 2022

Jago Bunnik werkt sinds begin dit jaar bij Buurtteam Nieuwendam. Als gezondheidsmedewerker richt hij zich voornamelijk op leefstijlactiviteiten in de buurt. Jago: “In de buurt zijn meerdere activiteiten voor vrouwen, zoals wandelen. Ik wil graag meer beweeg- en mindfulness activiteiten organiseren, voor mannen en vrouwen!”

Waarover kunnen Amsterdammers met jou contact opnemen?
Jago: “Binnen het buurtteam help ik Amsterdammers met hulpvragen rondom fysieke en mentale gezondheid en zingeving. Collega’s verwijzen naar mij door, net zoals huisartsen in de buurt. Twee keer in de week heb ik spreekuren bij een huisarts. Ik heb al meerdere Amsterdammers gesproken en geholpen aan een gezonde activiteit die bij hen past.”

“Omdat gezonde leefstijl mijn aandachtspunt is, ken ik allerlei initiatieven en activiteiten in de buurt. Met de Amsterdammer bespreek ik waar hun wens ligt, en zoeken we samen naar passend aanbod.  Is er geen passende activiteit? Dan probeer ik met mijn collega’s van Gezond Noord in samenwerking met vrijwilligers een nieuwe activiteit te beginnen.”

Wat voor een activiteiten ben je aan het oprichten?
“We merkten dat er maar een beperkt aantal activiteiten in Nieuwendam zijn voor mannen. Speciaal voor vrouwen is er aardig wat, bijvoorbeeld wandelen, fitness en yoga. Daarom ben ik gestart met balsportactiviteiten, speciaal voor mannen. Als vrouwen het ook leuk vinden om zoiets te doen, zijn ze natuurlijk ook welkom om zich bij mij te melden! Dan regelen we dat! Daarnaast gaat binnenkort een nieuwe wandeling van start, namelijk mindful wandelen. Dat houdt in dat we met een groep gaan wandelen terwijl we bewust zijn van de omgeving.”

Motivatie
“Niet iedereen vindt het prettig om deel te nemen aan een groepsactiviteit. Ook met die Amsterdammers ga ik graag in gesprek om te kijken welke leefstijlactiviteiten wél bij hen passen. Onlangs had ik een vrouw van 72 jaar op bezoek. Ze heeft last van flink wat overgewicht. Samen hebben we gezocht naar haar redenen om gezonder te willen leven: Ze wil graag nog veel jaren een lieve oma en moeder zijn.”

“Dankzij deze motivatie heeft mevrouw direct haar wandelstokken en schoenen uit de kast getrokken. Daarbij heb ik haar geadviseerd om het wandelen leuk te maken door een muziekje of luisterboek op te zetten. Ik zoek graag met de Amsterdammer naar een gezondere leefstijl die bij hen past. Kleine stapjes in de goede richting kunnen al een wereld van verschil maken!”

Wil je ook in contact komen met een gezondheidsmedewerker als Jago? Neem contact op met het buurtteam bij jou in de buurt.

Meer nieuwsberichten

Contact