Direct naar content

Money Maatjes helpen u uit de financiële stress

25 oktober 2021

Ongeveer 40% van de Amsterdammers die een schuldhulptraject volgen, lukt het niet om dit traject vol te houden. Om dit probleem aan te pakken, leiden stichting ProFor en Buurtteam Amsterdam in Zuidoost de komende maanden “Money Maatjes” op. Dit zijn vertrouwenspersonen die de bewoners hulp bieden. Maar vooral echt naast de bewoner staan met een luisterend oor en een schouder om op te leunen als het even te zwaar wordt.

Rob de Bruijn, manager schuldhulpverlening bij het Buurtteam Amsterdam in Zuidoost vertelt: “Het project Money Maatjes leidt vrijwilligers op om bewoners met raad en daad bij te staan. Onderwerpen als hoe schuldhulpverlening werkt, hoe schuldeisers handelen maar ook hoe iemand tot bepaalde beslissingen komt, nemen we mee in de training.” De vrijwilligers leren hoe een schuldhulptraject werkt, maar vooral ook bij welke instanties iemand met schulden terecht kan. Ook leren ze de vaardigheden die er bij komen kijken om als vertrouwenspersoon op te kunnen treden.

“Een telefoontje moeten plegen met de Belastingdienst is iets waar veel mensen als een berg tegenop zien,” zegt Lucia Martis. Als directeur van ProFor ziet zij dagelijks Amsterdammers met kleinere of grote financiële problemen. “Door stress over je financiën lukt het je soms niet meer om dingen helder te zien en weloverwogen keuzes te maken. Een Money Maatje kan je net die steun geven om weer de nodige stappen te nemen.”

Na het volgen van de training gaan de Money Maatjes 2-3 maanden aan de slag. Ze spreken wekelijks 1 of 2 bewoners, bieden een luisterend oor, lezen mee met moeilijke brieven, maar gaan als het nodig is ook mee naar een afspraak met een instantie. De Money Maatjes krijgen een onkostenvergoeding voor hun inzet.

Aanmelden voor Money Maatje
Interesse om Money Maatje te worden? Of hebt u financiële stress en wilt u graag (gratis) hulp van een Money Maatje? Neem dan contact op met Lucia Martis van ProFor via tel 020-690 262 6 of mail naar l.martis@profor.nl.

Zit u in de schuldhulpverlening? Uw schuldhulpverlener kan u helpen een Money Maatje te vinden. Vraag uw schuldhulpverlener om een Money Maatje.

Money Maatjes is een project van het Social Pact, uitgevoerd door stichting ProFor samen met Buurtteam Amsterdam in Zuidoost.

Meer nieuwsberichten

 • Gift van Sheltersuit voor WegWijsSalon Daadkr8 – Voor (T)huisloze Mannen.

  Op 12 juni kreeg onze avondinloop WegWijsSalon Daadkr8 Voor (T)huisloze Mannen bezoek. Paul Zurink van Stichting Sheltersuit kwam langs met …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 14-06-2024
 • Welkom bij WegWijsSalon De Honingraat

  Vanaf vrijdag 31 mei ben je van harte welkom bij WegWijsSalon De Honingraat. Samen met onze samenwerkingspartners van  Eigenwijks, Stichting …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 29-05-2024
 • Sociaal juridische voorlichting 2024

  Speciaal voor professionals, vrijwilligers en stagiaires die in de (financiële) Buurtteamspreekuren in Amsterdam werken worden verschillende sociaal juridische voorlichtingen gegeven. …

  Buurtteam IJburg - 28-05-2024
Contact