Direct naar content

Op Eigen Kracht-trainer Dwight: “Er gebeurt veel meer dan trainen alleen.”

17 maart 2022

Op Eigen Kracht is een gratis training voor mensen die (tijdelijk) wat minder te besteden hebben. Leven van weinig geld is lastig en kan een hoop stress opleveren. Het roept ook vragen op. Hoe houd je overzicht in je financiën? Waar kun je aankloppen voor hulp en waar heb je recht op?

Trainer Dwight vertelt: Tijdens de eerste les moeten de cursisten elkaar interviewen en elkaar voorstellen aan de groep. Wat je dan ziet is dat ze toch veel persoonlijke zaken delen en dat het heel herkenbaar is voor de ander. Een dame kookte op woensdag voor jongeren. Een andere dame hoorde dat en dacht: koken! Ze begonnen met elkaar af te spreken en zagen elkaar ook privé. Op een gegeven moment raakte de tweede dame betrokken bij het kookproject voor jongeren van de eerste. Het gebeurt niet altijd, maar soms worden er dus nummers uitgewisseld omdat men in het hetzelfde schuitje zit. Ook gaat de een in een vergelijkbare situatie beter om met de omstandigheden dan de ander. Daar leren ze ook veel van elkaar.

Wat ook interessant is, is dat ze elkaar informeren over voorzieningen en dergelijke. Er gebeurt veel meer dan trainen alleen. We bespreken de geplande onderwerpen, maar ik heb geleerd om af te wijken, omdat deze doelgroep andere prioriteiten heeft. Ik kan het wel over de administratie willen hebben, maar als op dit moment corona of ander nieuws belangrijk is dan gaan we het daar over hebben. En dan probeer ik met een bruggetje weer terug te keren naar de lesstof.

Bij de Op Eigen Kracht-training wisselen we in een reeks van tien wekelijkse bijeenkomsten, tips en ervaringen uit over de volgende onderwerpen:
• Hoe houd je overzicht in je administratie en financiën?
• Waar kan je op besparen?
• Waar kun je terecht voor hulp en goedkope of gratis activiteiten?
• Schulden en wat nu?
• Hoe kan je goedkoop én gezond eten?
• Hoe ga je om met stress?
• Hoe kom je voor jezelf op?
• Hoe kun je besparen op energiekosten?
We gaan ook op boodschappenexcursie! De boodschappen mag je houden en de training wordt afgesloten met een feestelijke certificaatuitreiking.

Op Eigen Kracht bij jou in de buurt:
Start: donderdag 7 april
Tijdstip: 09.30 – 11.30 uur
Locatie: Huis van de Wijk t’ Blommetje, Hoekenes 25

Aanmelden of meer informatie
Via trainer Dwight Arduin, d.arduin@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl
Via mail: opeigenkracht@deregenboog.org
Telefonisch via: 020 53 17 600 of Whatsapp: 06 82 69 62 63
www.deregenboog.org/opeigenkracht

Meer nieuwsberichten

Contact