Direct naar content

Training STERK: samen lachen, huilen en vooral samen groeien

25 augustus 2021

Elke dinsdag, 12 weken lang, keek Stephani er naar uit om deel te nemen aan de gezamenlijke bijeenkomst van training Sterk. Samen met een diverse groep bijzondere en krachtige vrouwen in de leeftijd van 22 tot 50 jaar, deelde ze de reis van haar leven. Nu nog heeft Stephani contact met de vrouwen via de groepsapp. Zo bemoedigen ze elkaar in moeilijke tijden en staan voor elkaar klaar met raad en daad. “Ik ging voor een assertiviteitstraining, maar ik kreeg meer dan ik verwachtte.”

Stephani wilde ‘tips and tricks’ leren om sterker in de maatschappij te staan en zichzelf weerbaarder te maken. Ze ging online op zoek naar een assertiviteitstraining en kwam de training Sterk tegen op de website.  “Eigenlijk waren er al genoeg deelnemers. Maar ik wilde graag uit mijn bubbel komen en heb uiteindelijk toch mijn stoute schoenen aangedaan en ben langs de Karspeldreef gegaan. Ik ontmoette Willemien, die de training gaf, en mocht na een kennismakingsgesprek gelukkig deelnemen.”

Een andere kijk op het leven

Al gauw merkt Stephani dat de training Sterk geen ‘gewone’ assertiviteitstraining is en dat er meer nodig is dan enkel het leren van ‘tips and tricks’ om sterker in je schoenen te komen staan. “Door in de spiegel naar jezelf te kijken, leer je jezelf beter kennen. Zelfkennis en een betere inlevingsvermogen in andere mensen geeft je een hele andere kijk op het leven. Iedereen kan in de groep zichzelf zijn, waardoor je een speciale band met elkaar schept. Het maakt niet uit in wat voor situatie je zit, niemand heeft er een oordeel over. We willen elkaar juist helpen, met elkaar meedenken, elkaar bemoedigen en bespreken of er een oplossing is. Assertiviteit is enkel een onderdeel van de training. De training bestaat uit zoveel meer!”

Niet opgeven

Training Sterk bevat verschillende onderdelen om deelnemers sterk te maken. “We hebben yoga-oefeningen gedaan en we kregen basistechnieken om jezelf te verdedigen. We gingen oefenen met grenzen aangeven, we hebben zoveel geleerd. Maar wat ik vooral geleerd heb, is om niet op te geven door naar andere oplossingen te kijken en hulp durven te vragen, want je staat er niet alleen voor. Er is altijd wel iemand aan wie je hulp kunt vragen. We hebben er zo’n fijne groep aan overgehouden. We bemoedigen en helpen elkaar in moeilijke tijden.”  

Aanmelden voor training Sterk
Ook deelnemen aan de Training Sterk? Op 2 maart start er weer een nieuwe groep. Ga naar de activiteit en meld u aan voor Training STERK.

Wanneer:         Vanaf woensdag 2 maart tot 1 juni 2022
Waar:                Buurthuis de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 1104 CD A’dam 
Hoe laat:           Van 09.15 tot 11.45 uur
Kosten:             Geheel gratis

Meer nieuwsberichten

 • Gift van Sheltersuit voor WegWijsSalon Daadkr8 – Voor (T)huisloze Mannen.

  Op 12 juni kreeg onze avondinloop WegWijsSalon Daadkr8 Voor (T)huisloze Mannen bezoek. Paul Zurink van Stichting Sheltersuit kwam langs met …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 14-06-2024
 • Welkom bij WegWijsSalon De Honingraat

  Vanaf vrijdag 31 mei ben je van harte welkom bij WegWijsSalon De Honingraat. Samen met onze samenwerkingspartners van  Eigenwijks, Stichting …

  Buurtteam Amsterdam Nieuw-West - 29-05-2024
 • Sociaal juridische voorlichting 2024

  Speciaal voor professionals, vrijwilligers en stagiaires die in de (financiële) Buurtteamspreekuren in Amsterdam werken worden verschillende sociaal juridische voorlichtingen gegeven. …

  Buurtteam IJburg - 28-05-2024
Contact