Direct naar content

Voedselhulp nodig in Oost? Kom naar het Buurtteam

26 juni 2023

Het kan iedereen overkomen dat er door een tegenslag te weinig inkomsten zijn en dat u een tijdje voedselhulp kunt gebruiken. We merken dat steeds meer Amsterdammers gebruik maken van de steun van de Voedselbank. Heeft u ondersteuning nodig van de Voedselbank? Kom dan naar het Buurtteam. Wij zijn er voor u en we verzorgen de intake.

In Oost is er momenteel één uitgiftepunt voor voedselbankpakketten: de Muiderkerk aan de Linnaeusstraat 37. ‘Maar we signaleren ook een toename van aanvragen in IJburg,’ vertelt Samantha Paesch, buurtteammedewerker in IJburg. Vooralsnog is er geen uitgiftepunt daar. ‘Ook mensen die op IJburg wonen, kunnen hun voedselpakket ophalen bij de Muiderkerk.’  

Bent of kent u iemand die gebruik wil maken van de steun van de Voedselbank? Stuur deze mail gerust door. Woont u in Amsterdam Oost? Neem contact op met Buurtteam Amsterdam Oost en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld voor een intakegesprek. Het Buurtteam helpt graag.

Zorg dat u onderstaande informatie alvast bij de hand hebt:
• identiteitsbewijs
• drie maanden aaneengesloten bankafschriften
• bewijzen schulden en aflossingen en eventuele schuldsaneringspapieren

Voedselhulp nodig?

Het kan iedereen overkomen dat u door een tegenslag te weinig inkomsten hebt en dat u een tijdje voedselhulp kan gebruiken. Neem dan vooral contact met ons op! Wellicht komt u in aanmerking voor een wekelijks voedselpakket van de Voedselbank.

Woon je in Amsterdam Oost?

Neem contact op met Buurtteam Amsterdam Oost en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld voor een intakegesprek. Het Buurtteam helpt u hierbij graag. Zorg dat u onderstaande informatie alvast bij de hand hebt:

  • identiteitsbewijs
  • drie maanden aaneengesloten bankafschriften
  • bewijzen schulden en aflossingen en eventuele schuldsaneringspapieren

Buurtteammedewerkers van Buurtteam Amsterdam Oost helpen u.

Bel 020 46 20 300 of mail info@buurtteamamsterdamoost.nl met Buurtteam Amsterdam Oost en van daaruit word je doorverwezen naar de juiste medewerker.

De voedselpakketten worden in Amsterdam Oost uitgegeven vanuit de Muiderkerk (Linnaeusstraat 37). Ook mensen die wonen op IJburg, kunnen daar hun voedselpakket ophalen. Medewerkers van Buurtteam Amsterdam Oost kunnen je hierover verder informeren.

Bekijk ook de flyer hieronder:

Meer nieuwsberichten

Contact