Direct naar content

Even voorstellen… vrijwilliger Marianne van der Rhee

05 september 2023

Marianne van der Rhee werkt ruim 10 jaar als vrijwilliger bij Buurtteam Amsterdam Oost (Dynamo).

Na 10 jaar in de verpleging te hebben gewerkt en een paar jaar in de horeca, heeft Marianne van der Rhee 25 jaar gewerkt bij de administratieve dienst van een grote instelling in Amsterdam. Tijdens haar werk las en hoorde ze over mensen met financiële problemen die daarbij hulp nodig hadden. Dat trok haar aan omdat ze het gevoel had dat ze zo direct iets nuttigs kon doen voor anderen.

Ze kwam een oproep tegen in een buurtkrant: “gebruikte ordners gezocht” voor buurtbewoners die hun papieren op orde moeten krijgen. Daar heeft ze op gereageerd en zo is ze bij Buurtteam Amsterdam Oost terecht gekomen. Daar staan verschillende buurtteams klaar voor buurtbewoners met vragen of problemen waar zij hulp bij nodig hebben. Een professionele hulpverlener of vrijwilliger onder leiding van een sociaal raadsman/vrouw kijkt vervolgens samen met de bewoner naar een oplossing die bij hem/haar past. Onderwerpen die aan bod komen: zorg, geld, werk, meedoen, gezondheid en veiligheid.

‘Veel mensen kunnen om een of andere reden hun post en administratie niet goed zelf bijhouden. Ik help buurtbewoners met het ordenen van hun post. Daarnaast verzorg ik ook de aanvragen tot kwijtschelding van de gemeentebelasting en regel ik de verdere afhandeling daarvan. Het is een mooie combinatie van administratief puzzelen en tegelijkertijd anderen helpen. Ik doe dit vrijwilligerswerk dan ook met veel plezier. Ik ontmoet op deze manier ook veel mensen uit de buurt. We werken met een fijn team met allemaal betrokken collega’s. We geven niet op totdat de problemen zoveel mogelijk zijn opgelost!’, aldus een enthousiaste Marianne.

Interview Marianne in Libelle #34

Vrijwilligerswerk bij Buurtteam Amsterdam Oost (Dynamo)

Meer nieuwsberichten

Contact