Direct naar content

Even voorstellen…vrijwilliger Victor

29 februari 2024

Victor werkt al meer dan 20 jaar in de IT, onder andere bij Microsoft. Hij heeft bijna tien jaar in Japan gewoon en daarna nog in Duitsland, zijn schoonouders zijn Grieks. Zo komt het dat hij naast Nederlands en Engels, ook de Japanse, Duitse en Griekse taal goed beheerst. Nu woont hij in Amsterdam met zijn gezin.

Van IT naar vrijwilligerswerk
Voor zijn werk helpt Victor vooral grote bedrijven meer omzet te maken met producten die wel leuk zijn, maar die niet perse goed zijn voor het milieu of voor onze gezondheid (denk aan bier of vliegreizen). “Daarom dat ik dacht, laat ik eens iets goeds doen voor de mensheid!”, aldus Victor. Hij ging op zoek naar passend vrijwilligerswerk en kwam terecht bij Welkom Online.

Digitale inloop
Victor werkt inmiddels twee jaar als vrijwilliger bij Welkom Online, een gratis online lesprogramma om ouderen kennis te laten maken met de mogelijkheden van het internet en hen digitaal zelfredzaam te maken. Victor vertelt: “Ouderen vertrouwd maken met techniek is mijn passie! Ik help mensen graag met hun IT-problemen en vragen. Met Welkom Online heb ik een aantal groepslessen gegeven bij het Menno en zo kwam ik in contact met opbouwwerker Selma van Oostwaard van Dynamo. Aangezien er in het Menno een groot aantal ouderen komt, ontstond het idee om tijdens het Buurtteam spreekuur een digitale inloop te houden. Ouderen kunnen iedere eerste woensdag van de maand bij mij terecht met vragen over hun smartphone, laptop of andere digitale vragen. Daarnaast houd ik van een praatje over van alles en nog wat en kom ik graag met hen in contact. Zo ben ik nu dan ook vrijwilliger bij Buurtteam Amsterdam.”

Gouden tip
Victor heeft nog een gouden tip: “Eens in de zoveel tijd geef ik een op een les aan een oudere dame die zelfstandig in Amsterdam Noord woont. Zij is zeer bedreven op de laptop, maar angstig voor haar smartphone. Wat haar hielp was de gedachte dat ze berichten op haar telefoon niet meteen nu hoeft te beantwoorden. En ik denk dat dit meer mensen rust kan geven, aangezien vaak verwacht wordt dat berichten op de telefoon direct gelezen en beantwoord moeten worden.”

Meer nieuwsberichten

Contact