Direct naar content

Werken bij

In ieder buurtteam in Amsterdam werken professionals met verschillende expertises en kennisgebieden nauw met elkaar samen binnen 1 team.
Lees de ervaringen van onze professionals, laat je inspireren en kom solliciteren!

Direct solliciteren?

Ga naar de vacatures

Amal: “Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk”

Werken in een buurtteam verveelt nooit volgens Amal. “Geen dag ziet er hetzelfde uit. Amsterdammers hebben verschillende hulpvragen waar we op in spelen, daarom leer ik elke dag weer iets nieuws.” Daarnaast is er in het buurtteam veel ruimte voor eigen inbreng. “We zijn als buurtteam constant in ontwikkeling omdat de samenleving dat ook is. Daarin hebben we de ruimte om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en te experimenteren binnen de hulpverlening.”

Lees verder

Evert: “Ik ben professioneel probleemoplosser”

Werken in het buurtteam bevalt Evert goed. “Tegen mijn vrienden zeg ik altijd dat ik professioneel probleemoplosser ben, met een specialisatie in het sociaaljuridisch vak. Ik help graag mensen die er zelf even niet uitkomen. Door problemen samen met de Amsterdammer aan te pakken, en de Amsterdammer tools mee te geven, zorg ik dat diegene weer zelf verder kan.” De zelfredzaamheid van de Amsterdammer staat hoog in het vaandel bij Buurtteam Amsterdam.

Lees verder

Tamara: “Ik maak de wereld een klein beetje beter”

Werken in het buurtteam is voor Tamara ook heel interessant omdat ze de mensen die ze helpt zo leuk vindt. “De meeste Amsterdammers hebben hun hart op hun tong liggen. Daarom zijn ze vaak goudeerlijk. Amsterdammers zijn allemaal hele eigen, markante personen. Dat maakt iedere casus uniek.” Dit werk geeft Tamara veel energie. “Niet alleen de mensen zijn mijn passie. Ik haal zoveel zingeving uit het idee dat ik de wereld een klein beetje beter maak.”

Lees verder

Werken bij Buurtteam Amsterdam

Binnen een buurtteam krijg jij de ruimte en verantwoordelijkheid om samen met jouw cliënten en buurtbewoners te werken aan het versterken van hun veerkracht. Dat doe je samen met alle partners in de buurt en als het nodig is, betrek je daar andere specialisten bij. Zodat alle Amsterdammers mee kunnen doen.

Met jouw talent op de juiste plek

Elk stadsdeel heeft 1 buurtteamorganisatie die verantwoordelijk is voor alle  buurtteams in dat stadsdeel. De buurtteams vormen met elkaar Buurtteam Amsterdam. Ze werken allemaal vanuit dezelfde visie en aanpak. Eén waarbij we geloven in de meerwaarde van een outreachende aanpak; een aanpak waarbij we inzetten op contact maken, praktische hulp, mensen uit hun isolement halen en bij hun omgeving betrekken. Elk stadsdeel heeft een eigen dynamiek en problematiek. Daarom kijken we samen in welk team jij je talent het best kunt uiten en waar je je ook het prettigst voelt.

Werken als vrijwilliger

Als vrijwilliger wil je graag iets doen voor een ander. Je vindt het leuk om een rol te spelen in je buurt. Of je wilt ervaring opdoen met werk. Een buurtteam is een geschikte plek, waar je jouw talenten als vrijwilliger kunt inzetten. Jouw werk heeft veel waarde voor de buurt. Want door jou kunnen wij activiteiten en diensten organiseren voor buurtbewoners.

Contact