Direct naar content

Organisatie

Buurtteams zijn dé plek waar Amsterdammers terecht kunnen voor vragen en ondersteuning op het van gebied van zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, meedoen of veiligheid. Elk buurtteam bestaat uit professionele hulpverleners met verschillende expertises.

uithangbord buurtteam Amsterdam

Buurtteam Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft aan 7 buurtteamorganisaties (in elk stadsdeel 1) de opdracht gegeven om uitvoering te geven aan Buurtteam Amsterdam.

De buurtteamorganisaties bestaan uit samenwerkingen met maatschappelijke dienstverleners en aanbieders van aanvullende ondersteuning. De buurtteams leveren dan ook zelf een groot deel van de ondersteuning. Tegelijkertijd is het buurtteam partner in de buurt waarin alle organisaties -, zorg, welzijn, veiligheid, wonen, formeel en informeel – er gezamenlijk voor zorgen dat inwoners de juiste ondersteuning krijgen. Hierdoor kan zorg breed en in samenhang worden aangeboden. Toegankelijk, dichtbij en laagdrempelig. Zorg en ondersteuning wordt daarmee beter vindbaar voor Amsterdammers.

Buurtteamorganisaties per stadsdeel:

Buurtteam Amsterdam Noord

Doras, perMens (Volksbond/StreetCornerWork), Evean en Werk & Begeleiding Noord-Holland (Philadelphia)

Buurtteam Amsterdam West

Combiwel, HVO-Querido en de Regenboog Groep

Buurtteam Amsterdam Zuid

PuurZuid, perMens (Volksbond/StreetCornerWork, Evean en Werk & Begeleiding Noord Holland (Philadelphia)

Buurtteam Amsterdam Nieuw-West

SEZO, HVO-Querido, Sensa Zorg en perMens (Volksbond/StreetCornerWork)

Buurtteam Amsterdam Oost

Dynamo Amsterdam, Leven & Zorg, perMens (Volksbond/StreetCornerWork), Werk & Begeleiding Noord-Holland (Philadelphia) en Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO)

Buurtteam Amsterdam Zuidoost

B&A, HVO-Querido en Cordaan

Buurtteam Amsterdam Centrum

Stichting Centram, Veilige Haven

Contact