Direct naar content

Veiligheid

Geweld komt helaas vaak voor. Misschien voelt u zich thuis niet veilig. Of op straat. Of misschien maakt u zich zorgen om de veiligheid van iemand anders. Dan is het fijn als u weet wat u kunt doen. Kom naar uw buurtteam om over uw situatie en zorgen te praten. Samen met u gaan we werken aan het stoppen van geweld tegen u, uw partner, uw kinderen of mensen in uw omgeving. Het gaat erom dat u zich weer veilig voelt. In uw huis en in uw buurt.

Voel jij je thuis of op straat niet veilig?

Is er bijvoorbeeld overlast in de buurt, voel je je gediscrimineerd of maak je je zorgen om de veiligheid van iemand anders? Het buurtteam helpt je gratis bij vragen over veiligheid. Ook als er sprake is van huiselijk geweld. Bekijk het filmpje en zie wat het buurtteam voor jou kan betekenen.

Wat kunnen we samen doen?

Huiselijk geweld

U heeft te maken met huiselijk geweld als iemand in uw directe omgeving geweld tegen u gebruikt. Bijvoorbeeld uw (ex)-partner, familielid, vriend of vriendin. Geweld kan lichamelijk zijn, maar ook emotioneel of seksueel. Het kan moeilijk zijn om daarover te praten. Als dat niet kan met iemand in uw omgeving, kunt u hiervoor bij het buurtteam terecht. Met iemand praten is een belangrijke eerste stap om geweld tegen u of tegen iemand anders te stoppen.

Wat kan ik alvast zelf doen?

Meld huiselijk geweld of (kinder)mishandeling

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of (kinder)mishandeling? Neem dan direct contact op met Veilig Thuis via het gratis telefoonnummer: 0800 2000. Daar kunt u anoniem een melding maken of advies vragen. Voor uzelf, of voor iemand anders.

U kunt ook anoniem chatten met Veilig Thuis via hun website.

Praat met lotgenoten

Via Slachtofferhulp kunt u anderen ontmoeten en ervaringen lezen van mensen die ook te maken hadden met huiselijk geweld.

Acuut gevaar?

Bent u in een acute noodsituatie? Bel dan 112 voor hulp.

Veelgestelde vragen over veiligheid

Verder praten met een buurtteam?

Vind uw buurtteam

Hoe helpt het buurtteam mij bij veiligheid?

De werkwijze hangt af van uw vragen en uw persoonlijke situatie. We kijken wat u zelf kan doen en hoe uw directe omgeving kan helpen. Het buurtteam kijkt samen met u wat er aan de hand is en wat er nodig is.

  • Stap 1 – Een afspraak maken

    We maken een afspraak voor een kennismaking. Dit kan bij het buurtteam zijn of bij u thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die u (goed) kent.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Hierin horen wij graag waarmee wij u kunnen helpen.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van uw vragen en situatie. Het kan zijn dat u zelf aan de slag gaat met de adviezen. Of u gaat samen met de buurtteammedewerker een ondersteuningsplan maken.

Contact