Direct naar content

Werken is belangrijk, u zorgt daarmee voor zelfstandigheid. Werken is ook een manier om zinvol bezig te zijn en contacten op te doen. Niet voor iedereen is werk even vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als u een arbeidsbeperking hebt. U bent ontslagen. U kunt tijdelijk niet werken door zwangerschap of ziekte. Of er is sprake van stress op het werk. Allerlei zaken waarvoor u terecht kan bij het buurtteam. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden. De buurtteams helpen u meestal direct of brengen u in contact met de juiste personen of organisaties.

Wil je een baan of heb je een vraag over werk?

Wil je een baan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je bijvoorbeeld problemen op je werk of heb je een arbeidsbeperking? Het buurtteam helpt je gratis bij vragen over werk. Ook als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk. Bekijk het filmpje en zie wat het buurtteam voor jou kan doen.

Inkomen

Door uw inkomsten en uitgaven bij te houden, weet u precies waar uw geld elke maand naartoe gaat. Misschien heeft u wel recht op een aanvulling van uw inkomen. Of op een toeslag van de Belastingdienst of gemeente. Het buurtteam kijkt samen met u naar de mogelijkheden. Ook kunnen we u ondersteunen bij uw aangifte inkomstenbelasting, het aanvragen van toeslagen en voorzieningen en geven wij advies. Wij zijn er voor alle Amsterdammers. Of u nu in loondienst werkt, een uitkering krijgt of een eigen onderneming heeft.

Tegemoetkomingen

Er bestaan allerlei tegemoetkomingen. Soms meer dan u denkt. Hier berekent u in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u deze kunt aanvragen. Geef wijzigingen altijd direct door aan de Belastingdienst. Dit voorkomt dat u later een deel van uw toeslagen moet terugbetalen.

Wat kan ik alvast zelf doen?

Kijk welke tegemoetkomingen er zijn

Amsterdam heeft regelingen voor Amsterdammers met een laag inkomen. Zoals een tegemoetkoming aanvullend OV, kwijtschelding en gemeentebelasting.

Een uitkering aanvragen

Vraag een uitkering aan als u geen baan of inkomen heeft. Heeft u bijvoorbeeld door de coronacrisis geen inkomsten meer? Of heeft u onvoldoende inkomen om uw gezin te onderhouden? Dan zijn er verschillende uitkeringen die u kunt aanvragen.

Een stadspas aanvragen

De Stadspas geeft korting op culturele en andere activiteiten en sport in Amsterdam. Voor u en uw gezin.

Maak een overzicht van uw geldzaken

Begin alvast met een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Het Nibud geeft informatie over allerlei geldzaken, zodat u meer grip kunt krijgen op uw geld. De informatie gaat over sparen, rondkomen van uw geld en lenen. Hiermee kunt u alvast aan de slag. Misschien kunt u alvast beginnen met een overzicht van uw inkomsten en uitgaven.

“Ik help anderen vooruit en dat doet mij ook goed”

Hoe Sylvia alsnog haar droom vervult

Veelgestelde vragen over werk

Verder praten met een buurtteam?

Vind uw buurtteam

Hoe helpt het buurtteam mij bij mijn werksituatie?

De werkwijze hangt af van uw vragen en uw persoonlijke situatie. We kijken wat u zelf kan doen en hoe uw directe omgeving kan helpen. Het buurtteam kijkt samen met u wat er aan de hand is en wat er nodig is.

  • Stap 1 – Een afspraak maken

    We maken een afspraak voor een kennismaking. Dit kan bij het buurtteam zijn of bij u thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die u (goed) kent.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Hierin horen wij graag waarmee wij u kunnen helpen.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van uw vragen en situatie. Het kan zijn dat u zelf aan de slag gaat met de adviezen. Of u gaat samen met de buurtteammedewerker een ondersteuningsplan maken.

Contact