Direct naar content

Heeft u soms te weinig geld of heeft u geldzorgen? Misschien bent u onlangs uw baan verloren. Of u gaat scheiden. Soms kunnen er verschillende oorzaken zijn voor geldproblemen. Het buurtteam kan u hierin bijstaan. Dat doen wij gratis. We kijken samen met u bij welke instanties u terecht kunt. Zo zijn er bijvoorbeeld vergoedingen waardoor u en uw kinderen kunnen sporten of kunnen meedoen aan culturele activiteiten. Wij kunnen u daar meer over vertellen.

Geldproblemen

Iedereen kan met geldproblemen of schulden te maken krijgen. Het is belangrijk om hier niet mee te blijven zitten. Schakel op tijd hulp in. Zo kunt u ergere problemen voorkomen. Het buurtteam ondersteunt u daarbij. Samen met u kijken we naar uw geldzaken. En naar de mogelijkheden die het beste passen bij uw omstandigheden. Soms blijkt bijvoorbeeld dat u recht heeft op een aanvulling van uw inkomen. Ook bij het aanvragen van voorzieningen staat het buurtteam u bij.

Hoe eerder u contact opneemt met een buurtteam, hoe beter wij kunnen helpen. Kom langs en praat met één van onze medewerkers. Kijk waar u ons in de buurt kunt vinden.

Te laat met betalen van uw huur

Bent u te laat met betalen van uw huur? Dan heeft u een huurachterstand. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen. Voordat het bedrag oploopt en u uit huis gezet kan worden. Het buurtteam kan u helpen. Samen kijken we wat er als eerste moet gebeuren en wat u daarna kunt doen. Ook als u te laat bent met betalen van andere rekeningen, kunt u bij het buurtteam terecht.

Wat kan ik alvast zelf doen?

Een DigiD aanvragen

Vraag een DigiD aan als u dat nog niet hebt. Een DigiD heeft u nodig om allerlei zaken te regelen die met de overheid te maken hebben. Zoals het aanvragen van een toeslag of uitkering.

Informatie voor ondernemers en zzp’ers

Lukt het u als ondernemer of zzp’er niet meer om alle betalingen te doen? De gemeente kan u helpen bij het vinden van oplossingen, zodat u openstaande rekeningen van schuldeisers kunt betalen.

Grip krijgen op uw geldzaken

Heeft u door een verandering in uw situatie minder inkomen? Het Nibud heeft een praktisch stappenplan voor als u opeens minder inkomsten heeft. Bijvoorbeeld door werkloosheid of een scheiding.

Ga met iemand praten

Voor Elkaar in Amsterdam koppelt Amsterdammers die hulp kunnen gebruiken aan mensen in de buurt die steun willen bieden. Ook bij geldproblemen. Of het nu gaat om praktische hulp of een luisterend oor.

Veelgestelde vragen over geld

Verder praten met een buurtteam?

Vind uw buurtteam

Hoe helpt het buurtteam mij bij mijn geldzaken?

De werkwijze hangt af van uw vragen en uw persoonlijke situatie. We kijken wat u zelf kan doen en hoe uw directe omgeving kan helpen. Het buurtteam kijkt samen met u wat er aan de hand is en wat er nodig is.

  • Stap 1 – Een afspraak maken

    We maken een afspraak voor een kennismaking. Dit kan bij het buurtteam zijn of bij u thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die u (goed) kent.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Hierin horen wij graag waarmee wij u kunnen helpen.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van uw vragen en situatie. Het kan zijn dat u zelf aan de slag gaat met de adviezen. Of u gaat samen met de buurtteammedewerker een ondersteuningsplan maken.