Direct naar content

Een fijne plek om te wonen is belangrijk. Voor uw gezondheid en uw welzijn. Niet voor iedereen is dat het geval. Bijvoorbeeld als u binnenkort uw huis uit moet. Of uw huis is niet geschikt. Of door een beperking moet het huis aangepast worden. Het buurtteam denkt met u mee en helpt u verder.

Langer thuis

U woont zelfstandig in uw huis en u wilt dat met de juiste steun blijven doen. Het buurtteam kijkt graag samen met u hoe wij u het beste kunnen helpen met praktische zaken. Zodat u zich thuis goed kunt redden, in een woning die aansluit bij uw persoonlijke behoeften. Bijvoorbeeld met een aanpassing aan uw woning. Of met hulp bij het huishouden of bij de administratie.

Er zijn veel mogelijkheden om het voor u in en om uw huis gemakkelijker te maken. Het buurtteam kan u bijvoorbeeld ook helpen bij het aanvragen van een scootmobiel of een Wmo-taxi. Of bij de aanvraag van allerlei hulpmiddelen en aanpassingen om uw woning beter begaanbaar te maken. Dat gaat via de gemeente.

Hier vindt u het buurtteam bij u in de buurt.

Wat kan ik alvast zelf doen?

Hulpmiddelen aanvragen

Wilt u hulpmiddelen aanvragen, zoals een rolstoel, scootmobiel of een verrijdbare douchestoel? Dat gaat via de gemeente. Het buurtteam kan u daarbij helpen.

Veelgestelde vragen over wonen

Verder praten met een buurtteam?

Vind uw buurtteam

Hoe helpt het buurtteam mij bij mijn woonsituatie?

De werkwijze hangt af van uw vragen en uw persoonlijke situatie. We kijken wat u zelf kan doen en hoe uw directe omgeving kan helpen. Het buurtteam kijkt samen met u wat er aan de hand is en wat er nodig is.

  • Stap 1 – Een afspraak maken

    We maken een afspraak voor een kennismaking. Dit kan bij het buurtteam zijn of bij u thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die u (goed) kent.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Hierin horen wij graag waarmee wij u kunnen helpen.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van uw vragen en situatie. Het kan zijn dat u zelf aan de slag gaat met de adviezen. Of u gaat samen met de buurtteammedewerker een ondersteuningsplan maken.