Direct naar content

Een fijne plek om te wonen is belangrijk. Voor uw gezondheid en uw welzijn. Niet voor iedereen is dat het geval. Bijvoorbeeld als u binnenkort uw huis uit moet. Of uw huis is niet geschikt. Of door een beperking moet het huis aangepast worden. Het buurtteam denkt met u mee en helpt u verder. Het buurtteam heeft geen woningen en kan zelf geen woonruimte regelen. We kunnen wel samen met u kijken naar wat u nodig heeft en wat mogelijk is.

Heb je vragen over jouw woonsituatie?

Bijvoorbeeld als je een huurschuld hebt of als je denkt dat je je huis uit moet? Of woon je zelfstandig als 65-plusser en zijn er aanpassingen nodig aan de woning of wil je hulp bij het huishouden? Het buurtteam helpt je gratis bij vragen over wonen. Het buurtteam staat ook mensen bij die dak- of thuisloos zijn. Bekijk het filmpje en zie hoe het buurtteam jou kan ondersteunen.

Langer thuis

U bent 65+ en woont zelfstandig in uw huis en u wilt dat met de juiste steun blijven doen. Het buurtteam kijkt graag samen met u hoe wij u het beste kunnen helpen met praktische zaken. Zodat u zich thuis goed kunt redden, in een woning die aansluit bij uw persoonlijke behoeften. Bijvoorbeeld met een of meerdere aanpassingen aan uw woning. Of met hulp bij het huishouden of bij de administratie.

Er zijn veel mogelijkheden om het voor u in en rondom uw huis gemakkelijker te maken. Het buurtteam kan u bijvoorbeeld ook helpen bij het aanvragen van een scootmobiel of een Wmo-taxi. Of bij de aanvraag van allerlei hulpmiddelen en aanpassingen om uw woning beter begaanbaar te maken. Dat gaat via de ergotherapeut of de gemeente. Neem hiervoor contact op met uw buurtteam. 

Hier vindt u het buurtteam bij u in de buurt.

Wat kan ik alvast zelf doen?

Huurder, eigenaar- bewoner of woningzoekende?

Bent u op zoek naar meer informatie of advies over huren, kopen, energie, organisatie en participatie, dan kan !WOON u verder helpen.

Hulpmiddelen aanvragen

Wilt u vanwege uw beperking hulpmiddelen aanvragen, zoals een rolstoel, scootmobiel of een verrijdbare douchestoel? Dat gaat via de gemeente of een ergotherapeut. Het buurtteam kan u daarbij helpen.

Mogelijkheden prettig en veilig ouder worden

Het is goed om op tijd na te denken over hoe u prettig en veilig zelfstandig kunt blijven wonen als u ouder wordt. Ook als er dingen in uw situatie veranderen. De mogelijkheden staan in de Woonwijzer Amsterdam. Deze haalt u gratis af bij de buurtteams, Stichting !WOON, de stadsloketten, het Sociaal Loket en de bibliotheken. Of bekijk hem hier:

“Ik heb weer vertrouwen in de toekomst met hulp van het buurtteam”

Hoe Xoese weer vertrouwen kreeg in de toekomst

Veelgestelde vragen over wonen

Verder praten met een buurtteam?

Vind uw buurtteam

Hoe helpt het buurtteam mij bij mijn woonsituatie?

De werkwijze hangt af van uw vragen en uw persoonlijke situatie. We kijken wat u zelf kan doen en hoe uw directe omgeving kan helpen. Het buurtteam kijkt samen met u wat er aan de hand is en wat er nodig is.

  • Stap 1 – Een afspraak maken

    We maken een afspraak voor een kennismaking. Dit kan bij het buurtteam zijn of bij u thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die u (goed) kent.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Hierin horen wij graag waarmee wij u kunnen helpen.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van uw vragen en situatie. Het kan zijn dat u zelf aan de slag gaat met de adviezen. Of u gaat samen met de buurtteammedewerker een ondersteuningsplan maken.

Contact