Direct naar content

Speciaal in noord: hulp voor jongeren bij vragen over geld, brieven en toeslagen

06 april 2023

Centraal gelegen, dichtbij metrostation Noord, zit Buurtteam Amsterdam speciaal voor jongeren. In een klein, maar gemoedelijk pandje bij Startblok Elzenhagen helpen Joost, Marleen, Sharissa, Astrid, Cora en Noortje jongeren met vragen over geld, brieven en toeslagen.

‘We zitten hier echt op een top plek’, zegt Joost, Jongerenschuldhulpverlener bij het buurtteam. Bij Startblok Elzenhagen zitten ze namelijk midden tussen de jongeren. Ook aan de overkant, bij Termini en Elzenhagensingel zijn veel jongerenwoningen. ‘Zo kunnen wij hun goed bereiken en weten zij ons goed te vinden’, zegt hij. De locatie voelt rustig aan. Het is een fijne plek om geholpen te worden, want je zit er lekker privé en de hulp is laagdrempelig. Je herkent het makkelijk aan de rode buurtteamvlag die buiten staat te wapperen.

Waarvoor kunnen jongeren bij dit buurtteam terecht?

‘We helpen jongeren vooral bij schulden’, zegt Joost. ‘We zien veel jongeren die bijvoorbeeld een huurachterstand of schulden bij het OV hebben. De schulden kunnen variëren van €3.000 tot €30.000’, zegt hij. Het buurtteam kan je helpen bij het afspraken maken met schuldeisers, kwijtscheldingen aanvragen en tips en advies over geld.

Iedere maandag van 14.00 tot 17.00 uur houden zij een inloopspreekuur voor jongeren. Hier kan je ook terecht voor:

  • Het lezen van brieven
  • Het ordenen van post
  • Een overzicht maken van jouw inkomen en uitgaven
  • WoningNet
  • Digi-D code aanvragen
  • Controleren van toeslagen

De hulp is helemaal gratis! Wil je op een andere dag langskomen? Dan is het fijn als je van te voren even een afspraak maakt via jongeren@buurtteamamsterdamnoord.nl.

Locatie

Buurtteam Jongeren in Noord
J.H. Hisgenpad 562
1025 WK Amsterdam

Meer nieuwsberichten

Contact