Direct naar content

‘Voor Elkaar’ in de wijk met Profor

27 oktober 2021

Samenwerken met Profor in de H-buurt (Bijlmer-Centrum). Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Profor is een organisatie midden in de wijk die zich richt op de Antilliaanse, Arubaanse en Spaanstalige gemeenschap. Ze helpen bewoners met hulpvragen en organiseren verschillende activiteiten. Buurtteammedewerker Thirza Marengo werkt er op locatie en vertelt over de samenwerking met Profor.

Sinds oktober werkt Thirza op locatie bij Profor in de H-buurt. Tussen de flats op de begane grond vindt u Profor, opgericht door mevrouw Lucia Martis. Thirza vertelt: ‘Ik houd elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur bij Profor. Ik help bij allerlei soorten hulpvragen. Bijvoorbeeld bij een te laag inkomen, bij recht op voorzieningen, als er aanvullingen op het pensioen nodig zijn. Maar ook als mensen brieven niet begrijpen, bij het aanvragen van een nieuwe OV-chipkaart of als er een afspraak gemaakt moet worden voor vaccinatie. De hulpvragen waarmee bewoners komen zijn divers.

Antillianen, Arubanen en Spaanstaligen

Omdat Profor bekend is binnen de Spaanstalige gemeenschap komen er zelfs mensen van buiten Amsterdam naar Profor toe. ‘Profor is bekend in de wijk en mensen zijn vertrouwd met de organisatie en weten Profor goed te vinden. Ook werken ze samen met andere organisaties in de wijk zoals de wijkagent en het buurtteam, waardoor hulpvragen en signalen snel opgepakt kunnen worden. Door corona werken we nog wel op afspraak. Je kunt bellen of binnen lopen tijdens het inloopspreekuur om een afspraak te maken.’

Informatie Profor
Adres: Hogevecht 187-B

Inloopspreekuur Thirza Marengo
Elke woensdag van 10.00 – 12.00 uur
Bel voor een afspraak T. 020 – 690 26 26

Meer nieuwsberichten

Contact