Direct naar content

Week van het geld

04 maart 2024

Hoe ben jij je GELD de BAAS?

In de Week van het geld van 11 t/m 15 maart 2024 staat deze vraag centraal.

Buurtteam ondersteunt

Amsterdammers met geldproblemen of geldzorgen zijn altijd welkom bij het buurtteam. Iedereen kan met geldproblemen of schulden te maken krijgen.

  • Heeft u te weinig geld of geldzorgen?
  • Kunt u uw boodschappen niet meer betalen?
  • Of uw energierekening?
  • Misschien bent u onlangs uw baan verloren.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor geldproblemen. Het is belangrijk om hier niet mee te blijven zitten. Schakel op tijd hulp in. Zo kunt u ergere problemen voorkomen. Het buurtteam ondersteunt daarbij. Dat doen we gratis.

Hulp bij belastingaangifte

Wilt u aangifte inkomstenbelasting doen over 2023? Dat kan vanaf 1 maart 2024. Heb je een aangiftebrief inkomstenbelasting gekregen? Dan moet u aangifte inkomstenbelasting doen vóór de datum in de aangiftebrief. Mogelijkheden voor hulp bij aangifte zijn:

  • In de maanden maart en april 2024 kunt u hulp krijgen bij het buurtteam bij uw verplichte aangifte inkomstenbelasting 2023. Informeer bij het buurtteam bij u in de buurt of u een aparte afspraak kunt maken hiervoor.
  • U kunt hulp vragen bij de Belastingdienst (bel 0800-0543)
  • Bent u ondernemer / ZZP-er dan kan het buurtteam u niet helpen met uw aangifte. U kunt contact opnemen met de Stichting Belastingwinkel Amsterdam.
  • De Hogeschool van Amsterdam organiseert belastingdagen bij de OBA (Openbare bibliotheken Amsterdam): informeer bij een OBA bij u in de buurt. Of kijk op deze website.

Aanvragen energietoeslag tot 30 april

Nog niet alle Amsterdammers die recht hebben op energietoeslag 2023 hebben een aanvraag gedaan. Amsterdammers met een laag inkomen hebben recht op € 800,- energietoeslag. Veel mensen denken dat zij niet in aanmerking komen, terwijl dit vaak wel zo is. Check of u de energietoeslag kunt krijgen.
Bekijk hier het filmpje – AT5

Geld als Amsterdammers weer aan het werk gaan

Amsterdammers in de bijstand die weer aan het werk willen gaan, krijgen daarvoor een geldbedrag: een uitstroompremie. De gemeente compenseert hiermee een eventuele terugval aan toeslagen.
Klik hier voor meer info.

Buurtteam is er voor u

En …. Als u er echt zelf niet meer uitkomt. Schaam u in ieder geval niet, durf erover te praten en zoek hulp als u er zelf niet meer uitkomt. Ga naar een buurtteam bij u in de buurt.

Vragen over geld? Wat kunt u zelf doen en veelgestelde vragen?

Lees verder op de pagina Geld

#weekvanhetgeld 

Meer nieuwsberichten

Contact