Direct naar content

Budgetcoach Amsterdam

Op zoek naar een budgetcoach in Amsterdam? Buurtteam Amsterdam helpt mensen met geldproblemen bij het vinden van een oplossing. Heeft u schulden of moeite met geld overhouden aan het einde van de maand? Een budgetcoach van Buurtteam Amsterdam kan u met al dit soort vragen helpen. De hulp van een budgetcoach is gratis. Samen kijken we naar wat u nodig heeft. Neem contact op met het buurtteam in uw buurt en dan helpen we u graag verder.

Neem contact op met de budgetcoach in uw wijk

Vind een Buurtteam bij u in de buurt

Budgetcoach Amsterdam

Kunt u uw rekeningen nauwelijks betalen? Heeft u moeite met overzicht houden op uw geldzaken? Of wilt u voortaan wat meer geld overhouden aan het einde van de maand, zodat u ook eens iets leuks kunt doen? Dan kan een gratis budgetcoach van Buurtteam Amsterdam zeker iets voor u betekenen. Ook als u (nog) geen schulden of geldproblemen heeft, maar deze wel op de loer liggen, is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. De budgetcoach van Buurtteam Amsterdam helpt u gratis tijdens een Budget Op Maat-gesprek.

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach helpt u bij vragen over geld en biedt hulp bij het verwerken en invullen van uw administratie of andere formulieren. Als u regelmatig geld tekortkomt, is het verstandig om contact op te nemen met het buurtteam in uw buurt. Dan kijkt de budgetcoach samen met u naar een oplossing. Zo kan budgetbeheer Amsterdam u ook helpen bij het aanvragen van toeslagen. Bijvoorbeeld bij huurtoeslag of zorgtoeslag aanvragen. Maar ook bij een kindgebonden budget of andere voorzieningen die de gemeente Amsterdam verleent. We kunnen ook samen met u uitzoeken voor welke toeslagen u in aanmerking komt.

De budgetcoaches in Amsterdam helpen u gratis in veel verschillende situaties. Een aantal voorbeelden:

Hulp bij schulden

Elke wijk in Amsterdam heeft een eigen buurtteam dat klaarstaat voor haar buurtbewoners. Zo kunt u voor hulp bij geldproblemen en schulden ook terecht bij uw dichtstbijzijnde buurtteam. We kijken samen met u naar een mogelijke oplossing. Schuldhulpverleners helpen u om weer zelfstandig ver te kunnen. We bieden verschillende soorten hulp aan, waaronder speciale hulp voor ondernemers, zzp’ers en jongeren.

Schuldsanering in Amsterdam

Heeft u schulden en bent u op zoek naar schuldsanering in Amsterdam? Neem ook dan contact op met het buurtteam bij u in de wijk. We bekijken eerst samen naar uw huidige situatie. Welke inkomsten heeft u? Denk o.a. aan salaris, toeslagen en/of uitkeringen. We zetten samen op een rij welke schulden er als eerste afbetaald moeten worden. Ook kijken we of er mogelijk schulden kwijtgescholden kunnen worden. Het buurtteam biedt schuldhulpverlening in Amsterdam waar u gratis gebruik van kunt maken.

Hulp bij geldproblemen

Iedereen kan te maken krijgen met geldproblemen of schulden. Daarom is het belangrijk om hulp te vragen bij het omgaan met geld. Het is niet verstandig om hier mee te blijven zitten, met het risico dat problemen steeds erger worden. Schakel op tijd financiële hulp in om grotere geldproblemen te voorkomen. Een budgetcoach van het buurtteam bij u in de wijk kan u hierbij ondersteunen, maar biedt ook hulp bij mensen met een laag inkomen en hulp bij schulden in Amsterdam.

Samen met uw budgetcoach kijkt u naar de verschillende mogelijkheden en naar welke oplossing het beste aansluit bij uw situatie. Het komt soms voor dat u recht heeft op een aanvulling van uw inkomen of andere voorzieningen. De gratis budgetcoach van het buurtteam Amsterdam staat u gedurende het hele proces bij. Dus: als u hulp vraagt, hoeft u het niet langer alleen te doen.

Energiecrisis

Voor veel huishoudens is het betalen van de energierekening de grootste maandelijkse kostenpost. Al helemaal in deze tijd, met de huidige energiecrisis. Wist u dat u veel geld kunt besparen door eens kritisch naar uw energierekening te kijken?
Een budgetcoach helpt u hier graag bij. Ook als u meer wilt weten over hoe u geld kunt besparen op hoge energiekosten. Een budgetcoach kijkt met u naar mogelijke andere manieren, zoals het verlagen van een hoge eindafrekening van uw gas of elektriciteit.

U kunt terecht bij alle Buurtteam locaties in Amsterdam voor hulp bij:

 • Het aanvragen van de energietoeslag.
 • Advies over energie en budget + begeleiding. Helemaal aangepast op úw situatie.
 • Schulden en geldproblemen.
 • Regelingen van de gemeente die voor u interessant kunnen zijn.

Dure boodschappen

Het leven is een stuk duurder geworden. Lukt het u nog wel om voor uw boodschappen, huur en energie te betalen? De budgetcoach van het buurtteam helpt u bij al uw vragen over geld. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Wacht niet te lang en maak een afspraak met de budgetcoach bij u in de buurt.

Administratie

Krijgt u uw administratie maar niet op orde? Stapelen de rekeningen zich op? Loopt u achter met betalingen? Of bent u op zoek naar hulp om weer financieel overzicht te krijgen? Ook dan staat de budgetcoach van het buurtteam voor u klaar. Samen brengen we uw administratie weer op orde en krijgt u het overzicht terug.

We gaan als volgt te werk:

 • Samen met de budgetcoach kijken we uw post na: rekeningen, aanslagen, toeslagen, belasting, noem maar op. Ook de nog ongeopende brieven.
 • Wanneer nodig maken we samen een duidelijk overzicht van al uw inkomsten en uitgaven.
 • We maken een lijst met alle betalingen die nog gedaan moeten worden.
 • We zetten alle taken op een rij. Degene met de hoogste prioriteit zetten we bovenaan.

Op deze manier krijgt u het overzicht terug en weet u waar u aan toe bent en waar u rekening mee moet houden. Zo voorkomt u eventuele onverwachte tegenslagen. Het op orde hebben van uw administratie geeft veel rust. Het geeft u een frisse start om stap voor stap uw geldzaken weer onder controle te hebben. Ook met die vervolgstappen helpen we u graag. Of u nou alleenstaand bent, een partner of een gezin heeft, of een eigen onderneming heeft.

Wees niet bang. De budgetcoach staat aan de zijlijn en moedigt u aan uw problemen aan te pakken, zodat u hopelijk in de toekomst weer het zelfvertrouwen en inzicht hebt om het zelfstandig te kunnen doen. Dat doen we zonder oordelen: we zijn er echt voor ú. Weet dat u altijd terecht kunt bij het buurtteam en dat onze hulp altijd gratis is.

Jongeren en schulden

Heb jij als jongere moeite met het betalen van jouw zorgverzekering? Of problemen met het regelen van je studiefinanciering? Of met het betalen van je telefoonabonnement? Voor schulden, geldzorgen en andere vragen over geld kan je terecht bij Buurtteam Amsterdam.

Ben je tussen de 18 en 27 jaar? Kom dan eens langs bij het Jongeren Financieel Café. Hier kan je terecht voor het regelen van je geldzaken.

Het buurtteam helpt je gratis bij vragen over o.a.:

 • Welke zorgverzekering je het beste kan nemen.
 • Hoe je kan rondkomen met je geld.
 • Hoe je je administratie weer op orde kan krijgen.
 • Mogelijkheden om boetes in termijnen te betalen.
 • Op welke toeslagen je eventueel nog recht hebt.
 • Hoe je schulden kunt oplossen en je minder zorgen hoeft te maken over geld.

Wacht niet te lang en neem contact op met jouw buurtteam in elke wijk van Amsterdam, dus altijd dichtbij. Daar staat een budgetcoach voor je klaar. Hoe eerder je jouw schulden of geldproblemen aanpakt, hoe beter. Onze budgetcoach helpt je graag verder en deze hulp bij financiële problemen is geheel gratis.

Team Vroeg Eropaf

Het Team Vroeg Eropaf ondersteunt de inwoners van Amsterdam bij het oplossen van betaalachterstanden en biedt financiële hulp in uw gemeente. Zo voorkomt u dat u nog grotere financiële problemen krijgt door deze betaalachterstanden. Het team helpt u ook bij het treffen van betalingsregelingen. Heeft u een brief gekregen van het Team Vroeg Eropaf? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Team Vroeg Eropaf of met het buurtteam in uw buurt voor een afspraak. Zoek hier een buurtteam bij u in de buurt.

Hoe werkt het Team Vroeg Eropaf?

Stap 1 – U ontvangt een brief van Team Vroeg Eropaf wanneer een medewerker bij u langskomt.

Stap 2 – Deze medewerker komt bij u langs voor een gesprek. Samen kijkt u naar een oplossing voor uw betalingsachterstand.

Stap 3 – Bent u niet thuis? Dan ontvangt u een kaart in uw brievenbus met daarop het telefoonnummer en e-mailadres van het Team Vroeg Eropaf. U kunt direct contact opnemen. De hulp is gratis.

Contact opnemen met het Team Vroeg Eropaf is niet verplicht, maar wel aan te raden. Zij zijn er om u te ondersteunen. U kiest zelf of u deze gratis hulp wilt aannemen. U kunt ook direct contact opnemen met het buurtteam in uw wijk en dan helpen wij u graag verder.

Wij helpen u gratis bij problemen waar u zelf niet uitkomt.

Buurtteam IJburg

Contact